Mindfulness

Druk, druk, druk, je kent het wel… je wilt het liefst alles tegelijk doen en ook nog zo goed mogelijk. Soms lijkt alles je boven je hoofd te groeien. Er is weinig ruimte voor ontspanning en plezier. Of je hebt juist moeite om actief deel te nemen aan het dagelijks leven. Je blijft maar in de vicieuze cirkel van het denken wat je ervan weerhoud om actie te ondernemen. Je weet heel goed dat een actievere houding goed voor je zou zijn, maar je kan jezelf er eenvoudigweg niet toe zetten.
Veel gedachten zijn zo vanzelfsprekend geworden dat we er naar zijn gaan leven. Je ziet jezelf al rennend of juist passief door het leven gaan en denkt dat je niet anders kan. Hierdoor ontstaan gevoelens als: somberheid, een gevoel van falen, gejaagdheid, snel geïrriteerd, stress… Vaak merk je dit pas op als je klachten krijgt zoals hoofdpijn, rugpijn, spierspanning, buikpijn of slapeloosheid waar geen medische oorzaak voor te vinden is. De meest voorkomende reactie op stress en spanningen is deze te negeren of gaan piekeren over oorzaken en oplossingen. Vaak blijkt dat deze manier van omgaan je niet verder helpt. Integendeel, spanning en stress nemen alleen maar toe en klachten blijven aanhouden of verergeren.
Mindfulness leert je om je aandacht te richten op wat er hier en nu in jezelf afspeelt. Belangrijk is dat je hierbij een milde en nieuwsgierige blik naar jezelf leert hebben, zonder te oordelen. Het klinkt heel simpel en dat is het ook, maar het vraagt wel enige training. We zijn nu eenmaal gewend om met onze aandacht bij vroeger of bij de toekomst te zijn. Juist door acceptatie van datgene wat er nu is, verandert je houding ten aanzien van je klacht. Hierdoor heb je er minder last van. De aard van je klacht kan veranderen. Mindfulness leert je te richten op wat er is zodat het een plek krijgt en er ruimte komt voor andere dingen in je leven. Het gevolg is rust in jezelf, betere concentratie, meer in balans en je weer blij en levenslustig voelen.
De mindfulness training is een groepstraining met veel persoonlijke aandacht.

De mindfulness trainingen zijn momenteel online. Individueel en in kleine groepen. Mail of bel voor informatie wanneer de volgende gaat beginnen!